etusivulle

Julkiset teokset Puu pursuu, West Village, Kakslauttanen, Lappi Immerwasser, Open Spaces, Feutersoey, Sveitsi Muistamme, Malmin hautausmaa, Helsinki Jox daje ci jantu xaaju-bëccëg bi, Saint-Louis, Senegal Out of Context, Mary Thomson House, Albany, Australia XX, Kaapelitehdas, Helsinki Valoon, Helsingin vankila Ole rohkea, Helsingin luonnontiedelukio Et voi koskaan tietää kaikkea mistään, Opetusviraston mediakeskus, Helsinki Kunnianosoitus kouluruokailulle, Tammisalon korttelitalo, Helsinki Avaruusryijy, Ilmatieteen laitos, Helsinki Sermip ingerlaarfia allakkoortoq (Toisin menneen jäätikön jäljet), Qaqortoq, Grönlanti
Ole rohkea


Koko rakennuksen läpi puhkaistusta isosta valokuilusta tulvii valoa luonnontiedelukion ruokalaan. Valotila on neljä kerrosta korkea.
Mittavan tilan antamaan haasteeseen vastaa suuri, mutta ilmava ja kevyt kaksiosainen "Ole rohkea" -teos. Se valmistui vuonna 2007.

Luonnontiedelukiossa matematiikka ja geometria ovat tärkeässä asemassa, siksi teoksesta tuli geometrinen.
Narut ovat suoria, mutta koska ne on ripustettu vinoon, niistä muodostuu kahteen suuntaan kaartuvia, sulkeutuvia ja samalla avautuvia muotoja.

Teoksen nimi, "Ole rohkea", ei liity hyperbolisiin paraboloideihin, joiden kuvia pellavanarut tilaan muodostavat.
Nimi on toivotus ja kannustus elämän nivelkohtaan saapuville nuorille.

Näin sekä teoksen teema että sen nimi liittyvät sijoituspaikkaansa.teoksen mitat: 7,5 m / Ø2 m ja 4,5 m / Ø1,5 m
materiaalit: ilma, pellava, polykarbonaatti

Teoksissa, jotka ovat abstrakteja tai esittävät jotain abstraktia eli tekevät abstraktin näkyväksi, voi nähdä monia eri asioita.
Ole rohkeassa voi vaivatta nähdä vaikkapa semmoisia ajankohtaisia teemoja kuten:
läpinäkyvyys, verkostuminen, avoimuus, yhdentyminen... tai ihan vain matemaattisten kaavojen geometrioita.